Ιωάννα Παραβάλου
Ελληνικά English
Το εικαστικό έργο της

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, η Ιωάννα Παραβάλου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη φωτογραφία, προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική φωτογραφία με τη ζωγραφική, με εκτύπωση των έργων της σε καμβά ζωγραφικής και επεμβάσεις με χρώμα και ειδικά βερνίκια, που χαρίζουν στα έργα της ανάγλυφη υφή και εντυπωσιακή παρουσίαση στα χρώματα.

Έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δουλειά της σε 13 εικαστικές εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, στην Αθήνα (στην αίθουσα Τέχνης Art Garage, στα Εξάρχεια), στον Πειραιά (στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά), καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Στεμνίτσα Αρκαδίας, τα Λαγκάδια Αρκαδίας, η Λίμνη Ευβοίας (η τελευταία της έκθεση το καλοκαίρι του 2011 στο Κτίριο Μελά).

Κάθε εικαστική της δουλειά είναι κι ένα «ταξίδι» στην τέχνη, γεμάτο χρώμα, φως και ευαισθησία, εμπνευσμένο από την ανείπωτη ομορφιά της Ελλάδας.

Όπως δηλώνει η δημιουργός:
«Η ομορφιά στην Ελλάδα δεν μαθαίνεται ποτέ! Από την πιο ψηλή βουνοκορφή ως τα καταγάλανα ακρογιάλια του τούτος ο τόπος, ο τόπος μας, σε ξαφνιάζει κάθε στιγμή με διαφορετικό τρόπο.
Μέσα από τα έργα αυτά δίνεται έμφαση στις στιγμές που αναδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης, της παράδοσης του τόπου μας, της ανθρώπινης δημιουργίας και έμπνευσης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από έργα διαχρονικά που συνυπογράφουν ο άνθρωπος δημιουργός και το ταλέντο της φύσης.
Αυτές τις στιγμές, λοιπόν, θέλησα να αποτυπώσω με έναν τρόπο διαφορετικό, πάνω σε καμβά ζωγραφικής και με επίστρωση με ειδικό βερνίκι, έτσι ώστε οι λεπτομέρειες και τα χρώματα να αναδεικνύονται με τρόπο ανάγλυφο και εντυπωσιακό
».

  Ιωάννα Παραβάλου Tel: 210.45.20.142    Κινητό: 6972.231.908    Email: paravaloui@yahoo.gr
Created by Τουριστικός Οδηγός Ελλάδος HotelsLine.com