Ιωάννα Παραβάλου
Ελληνικά English
δημοσιογράφος, δημιουργός...

Η Ιωάννα Παραβάλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Οι ρίζες της είναι από τη μαγευτική Οία της Σαντορίνης. Μοιραία, η ζωή της δέθηκε με τη θάλασσα. Όμως, τα τελευταία χρόνια απέκτησε «δεσμούς καρδιάς» και με έναν τόπο στα βουνά, τα Λαγκάδια της Ορεινής Αρκαδίας, το χωριό των ξακουστών μαστόρων της πέτρας στην Πελοπόννησο.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχολογία και στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.
Από πολύ νωρίς μπήκε στο χώρο της δημοσιογραφίας που, τελικά, την κέρδισε για τα καλά, γιατί κάθε μέρα μάθαινε και κάτι καινούργιο. Κάθε ρεπορτάζ ήταν γι' αυτήν και μια καινούργια πρόκληση...

Υπηρετεί με σεβασμό το χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 23 χρόνια, από τα οποία τα δεκαπέντε τελευταία ως Διευθύντρια Σύνταξης περιοδικών, όπως το «Gusto» (περιοδικό ποικίλης ύλης με έμφαση στη γεύση), το «Άποψη Ζωής» (ποικίλης ύλης), το «Είναι» (γυναικείο εβδομαδιαίο περιοδικό), το «Sante» (μηνιαίο περιοδικό υγείας και καλής ζωής), το «Grazia» (γυναικείο μηνιαίο περιοδικό) και το «Go Natural» (ένα περιοδικό με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και την καλύτερη ποιότητα ζωής).

Παράλληλα, αρθρογραφούσε ως εξωτερικός συνεργάτης στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, συνεργαζόμενη με έγκριτα περιοδικά και εφημερίδες των Αθηνών, όπως το «Γεωτρόπιο» της Ελευθεροτυπίας, το «Escape» της Real News, τον «Τηλεθεατή», το «Έτσι απλά», το «Athens Child», το «Go Sixt» και τοπικές εφημερίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα, εξειδικεύεται πλέον στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, που είναι και το αγαπημένο της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γράφοντας και φωτογραφίζοντας μόνη τα θέματά της, συνεργαζόμενη σταθερά με καταξιωμένα περιοδικά, όπως τα «Ταξίδια» της Καθημερινής, το «Real Taste & Style» της Real News, το «ΟΙΚΟ» της Καθημερινής, τον «Εναλλακτικό Τουρισμό», το «Αρμονία» του Έθνους, το «Άλογο Σπορ και Θέαμα», την εφημερίδα «Εν Πειραιεί», την εφημερίδα «Κοινωνική» του Πειραιά, το εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό «Σύμβουλος Υγείας», τον Τουριστικό Οδηγό στο Διαδίκτυο HotelsLine.gr και το περιοδικό «Κηπουρός» της Καθημερινής.

Ασχολείται, ακόμη, με τη δημοσιογραφική επιμέλεια αρκετών sites επωνύμων εταιρειών, συνεργαζόμενη με τη γνωστή διαφημιστική εταιρεία Wunderman.
Συνεργάζεται, επίσης, την εταιρεία Compudynamic για τη δημιουργία εξελιγμένων sites μεγάλων επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Τυνησία - στο δρόμο για τις ορεινές οάσεις...

Στην ορεινή όαση
Τσεμπίκα - Τυνησία

Στα βουνά της Ροδόπης

Για κανό στον Νέστο


  Ιωάννα Παραβάλου Tel: 210.45.20.142    Κινητό: 6972.231.908    Email: paravaloui@yahoo.gr
Created by Τουριστικός Οδηγός Ελλάδος HotelsLine.com